Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (8 Votes)

Куди дивиться відділ захисту дітей прокуратури Дніпропетровської області, Уповноважений Президента України з прав дитин? Таке запитання надійшло до редакції Весь Кривий Ріг поштою. В листі підіймається питання про правопорушення та покарання

030621 15 min

Вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу 09.12.2020 р. Олександра Козеренка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначено покарання зі встановленням іспитового строку 2 роки.

Звільнивши обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, суд першої інстанції врахував і вказав у мотивувальні частині вироку всі зазначені в ст. 75 Кримінального кодексу України обставини: тяжкість вчиненого злочину; дані про особу обвинуваченого, який відшкодував матеріальну шкоду потерпілому в повному обсязі, є одруженим, має на утриманні трьох малолітніх дітей, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

Суд прийняв до уваги й те, що орган пробації підтвердив можливість виправлення цієї особи без позбавлення або обмеження волі на певний строк та не становить високої небезпеки для суспільства ( у тому числі окремих осіб).

Олександр свою провину визнав та жодним чином не намагався уникнути відповідальності за вчинене, під час апеляційного розгляду та розгляду судом першої інстанції висловлював жаль з приводу вчиненого та готовність в подальшому не допускати протиправних діянь, неодноразово просив вибачення у потерпілого та приносив свої співчуття.

Не погодившись із вищезазначеним вироком, потерпілий у цій справі Сергій С. звернувся до Дніпровського апеляційного суду зі скаргою, обґрунтувавши її тим, що вирок не відповідає принципу достатності покарання для виправлення винного

22.02.2021 Дніпровський апеляційний суд ухвалив вирок, яким апеляційну скаргу задовольнив, та призначив Олександру Козеренку покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

На сьогодні сім’я Олександра звернулась з касаційною скаргою про скасування вищевказаного рішення, проте троє малолітніх дітей наразі без батька, а матір намагається їх утримувати на смішні 1700 грн у місяць.

Викликає величезне запитання, чому прокуратура Дніпропетровської області залишила поза увагою долю дітей, не заперечувала в апеляційному суді щодо задоволення скарги потерпілого, адже призначене покарання згідно вироку суду першої інстанції відповідало ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого, а також принципу достатності покарання для виправлення винного.

Натомість, обласна прокуратура звернулась із касаційною скаргою щодо врахування як обтяжуючої ознаки – вчинення злочину відносно особи похилого віку, достовірно знаючи згідно матеріалів кримінального провадження, що Олександру на момент коли відбулась транспортна подія не було відомо, що та особа була похилого віку, жодного умислу на вчинення злочину відносно неї він взагалі не мав.

Невже для нової прокуратури залишилась радянська мета її роботи - лише позбавляти волі особи, котра визнала вину, розкаялась, відшкодувала збитки, та зобов’язана утримувати трьох малолітніх дітей?

Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #4 Оксана 06.06.2021, 10:14
Грустно и странно читать такой комментарий. Неужели Вы действительно считаете, что если мужчина не вынашивал сам и не рожал ребенка, то его польза для семьи и для общества равна нулю? То есть для Вас любой мужчина - это пустое место? Или и того хуже - существо, которое постоянно создаёт проблемы?
В таком случае, неудивительна Ваша злость и агрессия по отношению к другим людям. К "преступникам", которых обязательно нужно упечь за решетку, хотя Закон говорит немного иначе. Он говорит, что есть разные преступления, в том числе неосторожные, и разные степени наказания. И цель этих наказаний - не снести голову с плеч, а сделать этот мир лучше. Помочь человеку осознать и исправиться.
Цитата
0 #3 Анна 03.06.2021, 20:01
Человек должен отвечать за преступление. Уже детей есть мать. А как некоторые женщины сами растят детей или муж такой, что только одни проблемы от него, например алкоголик или наркоман или ... . И в чем его заслуга? Он же не вынашивал и рожал этих детей. А как тем детям, чьих отцов забрали в ато и там убили. Эти хоть будут общаться с папашей и он выйдет через 4 года или раньше. Вы что предлагаете прощать преступников только за то что у них дети? И тем более женщина может работать, чтобы содержать детей. Тем более, что у многодетных есть льготы и квоты.
Цитата
+3 #2 Юлія 03.06.2021, 16:32
Невже ви не розумієте,-ніхто не прикривається. Діти вже є. А ДТП сталося зараз. Дітей залишити без батька? Трьох. Неповнолітніх. 1700грн.на них, разом з матір'ю. Ви би прогодували? Майте серце в грудях і співчуття.
Цитата
-5 #1 Сычек 03.06.2021, 13:15
Не фиг детьми прикрываться нужно было раньше думать
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!