Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє в Кривому Розі «Об’єднання Відповідальних Громадян», в часи стрімкого технологічного прогресу попри широку інформативну кампанію про користь грудного вигодовування жінки, які годують груддю в громадських місцях, стикаються з ОСУДОМ із боку суспільства

040821 5 min

У кращому разі на них косо дивляться, у гіршому — відверто висловлюють своє невдоволення.

«Коли я годувала старшого сина, до мене підійшла жінка років шістдесяти і сказала, що те, що я роблю, — соромно, порадила мені десь сховатися або накритися. Тоді я її відправила на фонтан, аби вона чоловіка з оголеним торсом присоромила», — розповідає одна з організаторок акції Анна Атаманчук.

8 серпня в межах проєкту «Кривий Ріг - Зручний» о 18:00 на проспекті Поштовому відбудеться акція «Годувати — не соромно».

Захід присвячений Всесвітньому тижню підтримки грудного вигодовування, який проходить із 1 по 7 серпня в близько 170 країнах світу.

Зазвичай в Україні, зокрема в нашому місті, тиждень грудного вигодовування проводиться вже кілька років, але переважно в медичних установах, пов’язаних із дітьми, народжуваністю, — у пологових будинках і пренатальних центрах. Ми ж вирішили розширити аудиторію й уперше влаштувати акцію просто на вулиці.

Анна Атаманчук пояснює: «Ми хочемо долучити людей із вулиці, аби вони зрозуміли, що годування дитини — це природний процес. І сексуалізація або засоромлення жінки, що годує дитину, не є нормою. Це неправильно, тому що дитина не може контролювати свій голод, перетерпіти його. За рекомендаціями ВООЗ дитину потрібно годувати тоді, коли вона просить. Грудне молоко — найкорисніша їжа для дитини. Жінка могла погодувати дитину вдома і вийти на вулицю, але тут дитині через зміну температури, навколишнього середовища захотілося знову їсти, і це нормально. Ми маємо сприймати жінок, що годують грудьми, як людей, що п’ють каву на вулиці. Це несоромно, це природно».

У галереї просто неба будуть представлені роботи всесвітньо відомих художників із зображенням жінки, яка годує груддю. Також волонтери проведуть опитування щодо необхідності облаштування місць годування дітей у публічних просторах.

Дорогі жінки, якщо ви мали досвід годування дітей грудьми в парку, кінотеатрі, лікарні чи деінде, розкажіть, яким він був.

Чи доводилося вам стикатися з осудом?
Чи почувалися комфортно? Якщо ні, то чому?
Що вас особисто зупиняє від годування груддю в людних місцях?

Акція стартує о 18:00 на проспекті Поштовому.

Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!