Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє «Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради», 15 вересня відбулася виїзна робоча нарада з будівництва нового корпусу Криворізького онкодиспансеру. На нараді були присутні Генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо, представники Адміністрації Президента, Верховної Ради, облдержадміністрації та Криворізького міськвиконкому

150921 39 min

Важливий для міста медичний проєкт реалізується спільно з підприємством «АрселорМіттал».

Криворізький онкологічний диспансер надає спеціалізовану медичну допомогу криворіжцям та жителям Жовтих Вод, Орджонікідзе, Зеленодольську, та прилеглим 5-ти сільським районам.

Місто робить все можливе, щоб заклад в повному обсязі надавав допомогу пацієнтам. З міського бюджету придбаний сучасний апарат променевої терапії, відремонтовано радіологічне відділення та покрівля.

Наразі, при реалізації спільного проєкту, у новому корпусі онкоцентру планують розмістити діагностичне відділення. Воно буде розраховане на 100 ліжок. Також, будуть модернізовані відділення для хімієтерапія та радіотерапії, приймальня та кімнати відпочинку у діючому онкодиспансері.

Генеральний директор «Арселор Міттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо зазначив:

«Щороку у світі через рак помирають понад 10 млн. людей. В Україні майже 100 тисяч людей, які помирають через рак кожного року. Можна сказати, що пацієнти, які борються з раком - герої. Вони зустрічають на своєму шляху багато складнощів. Разом із лікарем проходять важку боротьбу. І все, що ми можемо зробити, це полегшити цю боротьбу – надати більше надії та більше шансів на одужання. Ми - ключовий інвестор у цьому проєкті.

Також, після завершення будівництва надамо найсучасніше обладнання для онкоцентру. Крім лікування хворих, центр буде надавати превентивні послуги для попередження хвороби. Неможливого не існує - ці слова ми викарбували на плиті арматури, яка буде закладена в фундамент онкоцентру. Ми віримо, що надія могутня, оптимізм сильний, а віра приводить до змін».

Директор онкодиспансеру Сергій Беккер сказав:

«Кривий Ріг отримає сучасний онкологічний центр, який буде надавати найкращу медичну допомогу. Це – велика подія для нашого міста. Онкологія - надзвичайно складна, високотехнологічна галузь, що постійно повинна розширяти та розвивати свою матеріально-технічну базу. У новому центрі буде найсучасніше обладнання, такого у нашій державі практично ще немає. Ми будемо перші. Основна парадигма променевої терапії – підведення іонізуючого випромінення до пухлини без ушкодження критичних органів і здорових тканин. І це обладнання буде давати такі можливості. Крім того, отримаємо найсучасніший комп’ютерний томограф, магнітнорезонансний томограф, ендоскопічне та лабораторне обладнання, лабораторію імуногістохімії».

Також дивіться - Видеотека Весь Кривой Рог: Новый корпус онкоцентра строят за счет АМКР

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!