Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

По програмі підтримки ОСББ, повідомляє Весь Кривий Ріг з посиланням на Управління преси, виконано більше 200 видів капітальних ремонтів у 170 житлових будинках

170921 6 min

У Кривому Розі цьогоріч спрямовано близько 20 млн. грн. на проведення капітального ремонту конструктивних елементів у 24 будинках. Для порівняння – 1 км дороги на вул. Фукса обійдеться бюджетам різних рівнів у 300 млн. грн., а на флагшток у парку Героїв витрачено понад 30 млн. грн.

Завдяки муніципальній програмі підтримки ОСББ мешканці мають можливість капітально відремонтувати покрівлі своїх будинків, системи централізованого опалення, мережі електропостачання, водопостачання, міжпанельних швів та ліфтів. Об’єднання самостійно обирають вид робіт та є замовниками проєктно-кошторисної документації та прямими одержувачами бюджетних коштів.

У поточному році 24 ОСББ проводять капремонти конструктивних елементів своїх будинків. Ремонти проводяться на умовах співфінансування. За конкурсним відбором співфінансування ОСББ входить до одного з критеріїв оцінювання. Чим більше відсоток співфінансування ОСББ, тим вищий бал.

Крім того, отримати фінансову підтримку на виконання заходів з енергоефективності об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельні кооперативи можуть з міського бюджету у рамках державної програми «Енергодім», до якої Кривий Ріг приєднався у 2020 році. У рамках програми відшкодовується 10% суми кредиту та відсотків за користування кредитом, залученим ОСББ на виконання заходів з енергоефективності, що входять до пакета «Б» («Комплексний») та передбачають повну термореновацію будинку. З трьох міст Дніпропетровщини, які долучилися до програми «Енергодім», тільки у Кривому Розі здійснюється компенсація не лише тіла кредиту, але й відсотків за ним.

Заявку до Фонду Енергоефективності подали 9 ОСББ Кривого Рогу: 6 ОСББ - в Інгулецькому районі, і по 1 – в Тернівському, Металургійному та Покровському районах.

Довідково: у Кривому Розі створено 788 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема, у 2021 році розпочало діяльність близько 68 нових ОСББ.

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!