Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє в Кривому Розі « 17 окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка», окрім святкування Старого Нового року, 14 січня, православні в Україні вшановують пам’ять святителя Василя Великого

140122 34 min

У народному календарі, нагадує Весь Кривий Ріг, цю дату називали днем Василя.
В цей день, люди просили вибачення один в одного, і загадували найзаповітніші бажання.

Про святителя Василя Великого розповідає військовий капелан 17 окремої танкової бригади отець Роман:

«Сьогодні, ми згадуємо святителя Василя Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Він прожив тільки 49 років. Його життя та діяльність протікали в Малій Азії, де були досить складні умови. Церква ще не мала власного богослов’я. Віру вона отримувала від апостолів, котрі спілкувалися з Христом».

«Проте, цю віру потрібно було сформувати та зробити стійкою, при зіткненні із філософією того часу. На той час, всередині церкви виникали течії, утворюючі єресі і спотворюючи християнську науку. Тому і виступив Василь Великий, в захист Христової церкви. То ж, бажаю нашим військовим бути твердими і стійкими в цей нелегкий час, бо для нас прикладом є Василь Великий!»

Крім того, Василь Великий, оберігає всіх тих хто носить його ім’я, то ж дорогі Василі, Васильовичі та Василівни, щиро вітаємо вас з Днем янгола!

Також читайте -

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

+1 #1 Петя 14.01.2022, 20:37
Кеша, не рассказывай сказки :D
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!