Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як повідомляє «Військова частина 3011 Національної гвардії України», 24 лютого, в момент повномасштабного #вторгнення росії в Україну, гвардієць Криворізької бригади #НГУ Павло виконував завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил

290622 2 min

«Авіація почала працювати з першого дня – над нами постійно літали ворожі літаки», - згадує офіцер. Ротно-тактична група, у складі якої Павло перебував в ООС, відбивала атаки противника, не даючи російським військам можливості просуватися вглиб країни.

Населені пункти Донеччини знаходилися під постійним вогнем, і за короткий час домівки мирних мешканців перетворювалися у руїни.

«Ми тримали зв’язок з волонтерами та доставляли воду, продукти та речі першої необхідності місцевим. Люди жили навіть серед напівзруйнованих будинків, і їм необхідна була наша допомога», - розповідає Павло.

З перших днів однією з найгарячіших точок стала Волноваха – місто, яке добре пам’ятає кровопролитний «руський мір» ще з 2014-го року. Одним із завдань, яке стояло перед Павлом та його відділенням було вибити російських окупантів з міста.

Рано вранці, коли ще не зійшло сонце, офіцер разом із бійцями зайняли позиції майже впритул до противника. В результаті бойового зіткнення гвардійцям вдалося зупинити наступ та знищити живу силу російських військ.

Того ж дня ворог, підтягнувши резерв та важку броньовану техніку знову спробував наступати на позиції криворізьких гвардійців. Відбиваючи напад військові НГУ знищили дві БМП-2. Сам Павло, зайнявши вигідну позицію, поцілив з ручного гранатомету РПГ-7 у вантажний автомобіль з особовим складом орків, що рухався вулицею, та одним пострілом знищив його.

Багато операцій відділення Павла провело спільно зі Збройними силами України.
Під час однієї з них було знищено російський «Солнцепек».

Майже увесь час під прицілами ворожих «Градів» на Донеччині знаходилось і місто Велика Новосілка. Після чергового обстрілу криворізьким гвардійцям вдалося надати допомогу двом постраждалим цивільним та оперативно доставити їх до лікарні.

«Завдяки зусиллям бійців ми змогли врятувати десятки життів, як місцевих мешканців, так і військових. Працювати доводилося під цілодобовими обстрілами, але ми старалися щоб кожен, хто потребував допомоги, її отримав», - відзначає Павло.

Сьогодні він продовжує виконувати службові завдання вже в рідному Кривому Розі.

За виявлену особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відданість Військовій присязі та українському народові в складних умовах загрози життю та здоров’ю офіцера нагороджено медаллю «За військову службу Україні»

Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

-1 #1 Иван 29.06.2022, 07:41
В одном из сел на Донбассе не осталось ни одного живого жителя - погибли в подвалах без воды и еды."асвабадители" им помогали...
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!