1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

В Украине постепенно повышается сознательность родителей, которые не желают больше содержать школы за свои кровно заработанные. Начинают отстаивать свои права не только в Кривом Роге, но и в Одессе

191018 19 min

Журналист Оксана ПОДНЕБЕСНАЯ опубликовала в соцсетях заметку о том, как дорого обошлась мебель для НУШ в ее школе – в три раза дороже, чем на Волыни. На основании данных, предоставленных мамой первоклассницы одной из школ Одессы - №16.
С этого момента мама подверглась прессингу директора школы, которая «песочила» ее на родительском собрании вместе с завучами и 30-тью агрессивно настроенными родителями.
Но гражданская позиции мамы не осталась не замеченной СМИ. Сначала в бой пошли одесские масс-медиа, позже к ним подключились общенациональные.
Ведь Ирина права! Все, что украдено из бюджета, придется возмещать нам, сдавая деньги в фонды класса и школы. Так не пора ли и остальным подключаться к настоящему контролю расходов власти?

Оксана Сергеевна Поднебесная
12 октября
Ще раз, порівнюємо!!!
На першому фото - нові меблі у школах Маневицького району на Волині, по 879 грн. ЗА КОМПЛЕКТ. Це перевірено.
На світлині номер 2 - одеська школа №16, метал-деревина, увага (!) за 2750 грн, з міського бюджету. Який, нагадаю, наповнюється завдяки нашим з вами грошам. Шкода, що не нами розподіляється. Можна було б в 3,5 рази більше отих симпатичних комплектів закупити.
Нагадаю, на закупівлю парт для Нової украєнської школи з бюджету Одеси "пішло" 11 млн. грн.

Оксана Сергеевна Поднебесная
19 октября
корупціонери_в_освіті
Знаєте, що таке булінг по-одеськи?
Це коли маму першокласниці викликають на батьківські збори тільки за те, що вона "посміла" поцікавитися закупівлею меблів для НУШ. І самостійно знайшла фінансові запити від школи на килимки, ноутбуки та меблі, щоб (резонне питання!) не платити додатково за те, до чого її змушував батьківський комітет.
Але сталося непередбачуване. Адміністрація школи №16 міста Одеси, директор, завуч і 30-ро батьків, позавчора викликали Irina Konoval на привселюдну "ганьбу", тобто позачергові збори, на яких не обговорювали освітні питання, а... ЦИТУВАЛИ мій пост про порівняння вартості парт в Одесі і на Волині.
Знімати далі заборонили, але сама Ірина каже, що її психологічно затравили так, що руки трусились цілий вечір. "Настійливо" просили ніде не публікувати номер школи, обурювались, навіщо вона взагалі цікавиться закупівлями Одеської міськради, насміхались, обзивали тупою, а під кінець висловили занепокоєння, чому взагалі її 7-річна донька ходить до їхньої школи, а "не у себя, в Усатово"?!
Висновок такий: в одеській школі має місце психологічний тиск, буллінг, колективний тролінг, - заздалегідь спланований і організований керівництвом навчального закладу, аби розправитись з "незручними" батьками.
І я переконана: це злочин проти гідності людини.
Мені, як журналісту, дуже прикро, що я мимоволі стала причиною Ірининих бід, на жаль - вона чи не єдина з батьків, хто відкрито шукає відповіді, куди йдуть кошти з бюджету, якщо продовжують збирати побори з батьків. Мені дуже хочеться її захистити, бо доньку вона ростить одна, і працює. І я чекаю, поки цю ситуацію поставить на контроль департамент освіти Одеської міськради, а можливо й правоохоронні органи.
Бо хочу знати відповість на важливе для мене питання: для кого сьогодні працюють чиновники від освіти: для системи - чи для дітей?

Юлия ЛАПОЧКИНА,
специально для рубрики
Новости Украины
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!