1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

271119 17 min

Тільки-но уявіть собі, що існує перемикач, який може збалансувати ваш метаболізм і провести глибоке очищення організму без використання дорогих детокс-наборів! Насправді, тіло людини від природи має такий «перемикач» – геніальний механізм, що називається аутофагія

Популярне нині інтервальне голодування, яке саме й спирається на аутофагію, передбачає чергування інтервалів споживання малої кількості калорій з періодами нормальних прийомів їжі. Досить очікувано, що саме знаменитості стали одними з перших і найвідданіших прихильників інтервального голодування. Такі відомі особистості, як Кріс Хемсворт, який грає бога грому, Тора, у фільмах Marvel, Х'ю Джекман, знаменитий Росомаха, Дуейн Рок Джонсон, колишній професійний борець, Джейсон Кун, професійний гравець в покер, який перемагав на деяких з найвідоміших змагань PokerStars, присягаються, що інтервальне голодування надзвичайно ефективне. Нещодавно, навіть колишній міністр охорони здоров’я України, Уляна Супрун, згадувала інтервальне голодування в одному з своїх постів у Facebook.
Прихильники інтервального голодування стверджують, що воно допомагає скинути кілограми швидше, ніж традиційні дієти, а також зменшує запалення та деякі ризики серцевих захворювань.

Що таке інтервальне голодування?
Рецепт схуднення у всіх дієт один – щодня споживати менше їжі (калорій), ніж організм спалює для забезпечення нормальної діяльності. Інтервальне голодування досягає цієї мети шляхом жорсткого обмеження калорій протягом певних днів тижня або визначених годин протягом дня. Теорія полягає в тому, що інтервальне голодування допомагає знизити апетит, уповільнивши метаболізм організму.
«Одна з моделей, яка стала досить популярною – це так звана дієта 5: 2», – повідомляє доктор Френк Ху, голова відділу харчування в Гарвардській школі громадського здоров’я імені Т.Х. Чан. Ця система передбачає нормальне харчування протягом п’яти днів тижня, а в інші два дні – дні голодування – споживання їжі обмежується 500-600 калоріями. Ще одна варіація інтервального голодування включає дні «голодування», коли ви споживаєте близько четвертої частини звичайної норми калорій та дні-«бенкети», коли можна їсти все, що завгодно.

Голодування для схуднення?
271119 18 min
Досі дослідження, що вивчали інтервальне голодування, були порівняно короткими і охоплювали лише обмежену кількість учасників. В одному з досліджень, опублікованих в JAMA Internal Medicine, 100 людей із зайвою вагою мали дотримуватися одного з трьох харчових планів: обмеження щоденного споживання калорій на одну і ту ж кількість щодня (подібно до традиційної дієти), голодування в певні дні, і продовження свого звичайного харчування. Наприкінці 12-місячного дослідження обидві групи, що дотримувалися дієти втратили вагу, ті ж, хто продовжував їсти як і раніше – ні. Проте, результати тих, хто голодував не набагато відрізнялися від тих, хто просто скоротив споживання калорій.

Потенційні підводні камені інтервального голодування
Помітною рисою цього дослідження було те, що чимало людей (38%), які мали дотримуватися режиму голодування врешті-решт відмовилися від такої дієти. Це може стати реальною перепоною при використанні голодування задля схуднення. «Людська природа полягає в тому, що люди хочуть винагородити себе за дуже важку роботу, наприклад, фізичні вправи або голодування протягом тривалого періоду, тому існує небезпека потурати нездоровим харчовим звичкам у дні-«бенкети»», – вважає доктор. Ху. Крім того, існує сильний біологічний поштовх до переїдання після періодів голодування. Ваші гормони апетиту та частина мозку, що відповідає за голод починають переживати, коли вас позбавлять їжі.
В той же час у деяких людей інтервальне голодування може сприятливо впливати на психологічний стан та відношення до дієти. Чимало з нас мають дуже швидкий ритм життя, а відстежування калорій та заповнення записів про спожиті калорії може займати чимало часу. В такому разі, інтервальне голодування підходить краще. Основна мета – розробити здоровий режим харчування, який є стійким і може підтримувати поступову втрату ваги з часом. На сьогоднішній день не було доведено, що інтервальне голодування відповідає цьому ключовому критерію.
Деякі комерційні компанії почали рекламувати упаковані страви, приготовлені спеціально з урахуванням вимог інтервального голодування. Хоча це й може полегшити процес схуднення деяким людям, такі страви та набори, як правило, коштують недешево.

271119 19 min
Частина ажіотажу навколо інтервального голодування виникла також в результаті досліджень на тваринах, які показують, що воно може знизити ризик раку та уповільнити старіння. Одна з гіпотез полягає в тому, що голодування може активувати клітинні механізми, які допомагають підвищити імунну функцію і зменшити запалення, пов'язане з хронічними захворюваннями. Незважаючи на те, що позбавлення від зайвого жиру в організмі справді поліпшує метаболізм людини та знижує ризик серцево-судинних захворювань, вчені не знайшли доказів про те, що інтервальне голодування має додаткові переваги для здоров’я порівняно з традиційними стратегіями схуднення.

ДАЙДЖЕСТ
спеціально для рубрики
Новини України
сайту Весь Кривий Ріг

Джерело: Джерело

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!