1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Щорічний комплекс заходів, які проводить Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України у співпраці з іншими підрозділами Національної поліції України, повідомляє Весь Кривий Ріг, триватиме до 23 вересня 2022 року

250522 15 min

Під час заходів правоохоронці зосереджують увагу не тільки на викритті осіб, які незаконно культивують нарковмісні рослини, а й працюють над недопущенням витоку наркосировини з об’єктів легального культивування в незаконний обіг.

Водночас нагадуємо: чинним законодавством заборонено незаконне вирощування маку та конопель. У разі виявлення незаконних насаджень снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, власнику загрожує адміністративна відповідальність (стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За незаконний посів понад 100 рослин маку чи понад 10 рослин конопель законодавством передбачено кримінальну відповідальність (стаття 310 Кримінального кодексу України).

Посіви маку на території держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди України
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!