1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Оперативна інформація станом на 18.00 понеділка, 30 травня щодо російського вторгнення від Генерального Штабу Збройних Сил України. Подробиці – у матеріалі Весь Кривий Ріг

300522 32 min

Триває дев’яносто шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

На Південнобузькому напрямку (Криворізький та Миколаївський фронти) противник активних бойових дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших.

В нашій операційній зоні продовжується ведення бойових дій, обстановка динамічна й напружена. Протягом ночі противник продовжував спроби повітряної розвитки, за що безповоротно позбавлений чергового «Орлана-10».

Крилатою ракетою з ракетного комплексу «Точка-У» атаковано місто Новий Буг. Влучивши в житлові та офісні квартали центра міста, поранивши 2 цивільних осіб, нанісши суттєві руйнування, ворог засобами своєї пропаганди поспішив поширити фейкові повідомлення про влучання в командний пункт наших військ та знищення керівного складу, великого скупчення танкового та артилерійського озброєння.

За результатами виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами за ніч втрати противника склали 46 рашистів, 8 танків Т-62, 2 122-мм гаубиці, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», автомобільна і броньована техніка, а також склад боєприпасів противника.

В ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил російської федерації.

На Криворізькому напрямку противник здійснює вогневе ураження артилерією наших військ та веде контрбатарейну боротьбу.

В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чорноморського флоту продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. Противник здійснює блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу Калібр.

З метою забезпечення зведеного підрозділу збройних сил російської федерації, що перебуває на острові Зміїний, відзначено перехід у напрямку острова десантного катера Дюгонь та двох протидиверсійних катерів Раптор.

Окупанти продовжують нарощувати систему протиповітряної оборони на території тимчасово окупованого Криму. У визначених районах ворог додатково розгорнув до двох зенітних ракетних дивізіонів ЗРС С-300 зі складу 4 армії Південного військового округу.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. У збройних силах республіки білорусь до 4 червня цього року тривають заходи з перевірки бойової готовності.

На Сіверському напрямку ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли з території російської федерації прикордонних районів, а саме населених пунктів Бояро-Лежачі та Манухівка Сумської області і Янжулівка та Каменська Слобода Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу, проводить вивчення імовірних шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки і матеріальних засобів з території російської федерації.

З метою зниження наступального потенціалу наших військ здійснює вогневе ураження позицій Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії.

На Харківському напрямку активних дій ворог не проводив. Основні зусилля зосереджує на стримуванні дій українських підрозділів. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Уди, Руські Тишки та Черкаські Тишки.

На Слов’янському напрямку противник продовжує перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. У напрямку населеного пункту Курулька здійснив спробу ведення штурмових дій, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції.

На Донецькому напрямку ворог, окрім артилерійських обстрілів, завдав авіаційних ударів в районах Новоселівки та Лисичанська, ракетні удари в районах населених пунктів Соледар та Сіверськ.

На Лиманському напрямку ворог перегруповується та готується до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Тошківка та Устинівка, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку продовжуються бойові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Новолуганське та Берестове.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог успіху не має, намагається посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на території України, що призводить до подальшого зниження морально-психологічного стану. Постійно збільшується кількість ворожого особового складу, який будь-яким чином намагається уникнути бойових дій.

Віримо у Збройні Сили України!
Разом переможемо!
Слава Україні!

Юрій ПОТУПЧИК,
спеціально для рубрики
Новини України
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!