1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Як встановили правоохоронці, зловмисники ввозили в Україну бронежилети нібито для потреб військовослужбовців та в подальшому продавали їх, привласнюючи кошти, повідомляє Весь Кривий Ріг з посиланням на прес-службу НПУ

170622 29 min

Учасників злочинної схеми, які незаконно реалізовували гуманітарну допомогу, викрили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно зі слідчими поліції Львівщини, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Як встановили правоохоронці, зловмисники отримали дозвільні документи для безперешкодного переправлення амуніції через кордон нібито для потреб української армії. В подальшому отримане захисне спорядження вони реалізовували через мережу Інтернет за ціною 10 тисяч гривень за один бронежилет.

4 червня правоохоронці затримали одного із учасників схеми, 28-річного мешканця Львівщини, в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час реалізації ним чергової партії військової амуніції на загальну суму близько 500 тисяч гривень.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Невдовзі правоохоронці встановили особу організатора злочинної схеми, 42-річного львів’янина, який очолював процес організації протиправної діяльності.

Під час обшуків у житлових, офісних та складських приміщеннях було виявлено велику кількість бронежилетів. За попередніми підрахунками, вартість майна становить близько 25 мільйонів гривень.

Після проведення експертизи вся вилучена амуніція буде передана на потреби армії.
14 червня повідомили організатору схеми про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Льоха ЗЛИЙ,
спеціально для рубрики
Кримінал, Пригоди України
сайту Весь Кривий Ріг

Коментарі   

0 #1 наталя 18.06.2022, 10:55
не розумію, як в такий тяжкий час для країни, можна красти такими великими сумами
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!