1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

30 листопада у Дніпропетровській облдержадміністрації були названі переможці другого сезону проекту BEST INVEST, який вже другий рік поспіль проводить Інвестиційно-інноваційний центр (ІІЦ)

031218 12 min

До трійки лідерів цього разу увійшли автори наступних проектів:
 проект мобільного додатку з надання юридичних послуг, автор – Юлія Ніколайчук,
 проект «Біонічні кінцівки», автор – Артем Гуляєв,
 проект «Датчик контролю палива», автори – Олександр Сірко та Андрій Тимошенко.

Усі представлені проекти – унікальні для України. Так, Юлія Ніколайчук запропонувла так званий «юридичний убер», який допомагає пересічним громадянам знайти за короткий час потрібного юриста в районі проживання.

Очікувану перемогу здобув і Артем Гуляєв з м. Кривий Ріг. Молодий винахідник представив розробку біонічних кінцівок, які набагато доступніші за міжнародні аналоги. Вони будуть створюватися для реабілітації осіб з інвалідністю. Ціна схожої кінцівки в Німеччині - близько 100 тис.євро. В свою чергу, модель Артема коштує в 50 разів дешевше.
Окрім нагороди, ІІЦ уклав з автором даного проекту Меморандум про тісну співпрацю – отже, інвестора буде знайти значно легше. Адже Артем налаштований серйозно розвивати свій проект: мова йде про створення центру реабілітації інвалідів, на базі якого будуть виробляти біонічні протези рук та ніг, в тому числі – і для замовників з інших країн. Але почати Артем хоче з того, щоб допомагати воїнам, які повернулись зі сходу України, втративши кінцівки.

Фаворитом перегонів також став творчий тандем Олександра Сірка та Андрія Тимошенка: хлопці запропонували експертній комісії інноваційний паливний датчик на бензовози. Цей датчик призначений для точного підрахунку палива при транспортуванні – інновація для нафтобаз. Окрім разової грошової винагороди, ймовірно, хлопці отримають перспективну пропозицію від відомої паливної компанії.

031218 13 min

Крім того, проекти призерів та фаворитів будуть розміщені на спеціальній он-лайн-біржі для інвесторів – щоб останні могли детальніше ознайомитися з ідеями та, можливо, допомогти їх реалізувати.

За словами Олександра Коломійцева, керівника проекту Best Invest та директора Інвестиційно-інноваційного центру, інтерес до BEST INVEST зростає. «Я переконаний, що зовсім скоро кращі проекти ми зможемо «монетизувати», подолавши шлях від просто ідеї до вже реалізованої ідеї. І наша задача – пришвидшити цей процес та максимально допомогти авторам. Бо вони заслуговують на це», - коментує Коломійцев.

Нагадуємо, що в цьому сезоні на Best Invest надійшло близько 60 заявок – майже вдвічі більше, ніж у попередньому. Талановиті дніпряни та жителі області прагнуть інноваційно та креативно реалізуватися в багатьох напрямках, але лідерство за кількістю заявок належить сфері IT, аграрному та технічно-промисловому секторам.

Прес-служба ІІЦ
ДАЙДЖЕСТ,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!