1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Правоохранительные органы Днепропетровской области составили «рейтинг» самых резонансных преступлений года, которые были раскрыты. В нем – два громких преступления, которые произошли в Кривом Роге

301218 11 min

На втором месте – задержание организаторов сети веб-порносудий, на которых «трудились» 30 девушек, в том числе и несовершеннолетние.
На шестом месте – задержание серийного сексуального маньяка, который за несколько месяцев убил двоих девушек, а еще 4 эпизода закончились более благополучно для жертв.
Можно ли считать рейтинг объективным, если на 1-м месте – покушение на убийство таксиста? А криворожского маньяка ловили более 300 полицейских со всех уголков Украины, с привлечением психологов и общественности? А похищение и зверское убийство студента тремя отморозками вообще в рейтинг не попало. Хотя преступников также искало несколько сот правоохранителей.

1. Замах на вбивство водія таксі стався в ніч на 8 січня на вул. Курчатова м. Дніпра. Підозрюваний завдав численні ножові пораненні таксисту, після чого заволодів його автомобілем, потрапив на ньому в ДТП та втік з місця пригоди. За 10 днів поліцейські затримали його на території іншої області та під конвоєм доставили до м. Дніпра.

2. На Дніпропетровщині поліцейські затримали організаторів мережі онлайн-порностудій. Понад 30 жительок Кривого Рогу, серед яких – 2 неповнолітні, були втягнуті в заняття проституцією. Кожна з них щомісячно заробляла понад 1 тис. доларів. Більшу частину прибутку отримували власники незаконного бізнесу.

3. Під час виїзду на виклик «квартирна крадіжка» четверо поліцейських у складі слідчо-оперативної групи отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати. Встановлено, що зловмисники застосували 2 гранати - Ф-1 та РГД-5 і вогнепальну зброю. Завдяки спільній спецоперації, із залученням співробітників Департаменту карного розшуку та спецпідрозділу «КОРД», всі злочинці були затримані.

4. У Новомосковську оперативники викрили чоловіка, який зберігав у гаражі арсенал зброї та вибухівки. 9 лютого в гаражному боксі місцевого жителя правоохоронці виявили та вилучили ручний кулемет Калашникова, три реактивні протитанкові гранатомети РПГ-22, 16 гранат Ф-1 та РГД-5, 8 запалів до них. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

5. У передмісті Дніпра поліцейські викрили організовану групу збувачів метамфетаміну. Усього до складу організованої групи входило 8 осіб – організатор, виробник та 6 збувальників. Шляхом закладок та безпосередньо з рук в рук вони налагодили збут небезпечної психотропної речовини «метамфетамін» по всій Дніпропетровській області.

6. У м. Кривий Ріг правоохоронці затримали підозрюваного у серійних вбивствах і зґвалтуваннях. Його жертвами стали шість жінок, двоє з них – загинули. Усіх жертв чоловік душив, ґвалтував та забирав у них особисті речі.

7. На Дніпропетровщині поліцейські ліквідували лабораторію з вирощування конопель методом гідропоніки. Приміщення для вирощування конопель наркозлочинець облаштував тепло- та гідроізоляцією, системою примусової вентиляції і ультрафіолетового освітлення. За даним відкриті кримінальні провадження за статтями 309 та 310.

8. 8 жовтня правоохоронці Чечелівського відділення поліції м. Дніпра затримали чоловіка, який вбив свого знайомого, а потім розчленував його, щоб приховати сліди злочину. 8 жовтня 32-річного дніпрянина, раніше засудженого за скоєння умисного вбивства затримали, коли той намагався виїхати за межі міста Дніпра на приміському автобусі.

9. За крадіжку вугілля з товарних потягів поліція затримала 5 осіб. За півтора роки злочинцям вдалося викрасти понад 260 тонн вугілля та спричинити залізниці збитки на 336 тис. гривень.

10. Детективи Дніпропетровської області затримали групу автовикрадачів. В ході спільної спецоперації співробітники карного розшуку Дніпропетровської та Запорізької областей, слідчі та патрульні затримали двох чоловіків 34-х та 38 років, які скоювали угони автомобілів виключно марки «Mazda». чоловікам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України.

У Кривому Розі припинено діяльність онлайн-порностудій

Понад 30 жительок Кривого Рогу, серед яких – 2 неповнолітні, були втягнуті в онлайн-проституцію. Кожна з них щомісячно заробляла понад 1 тис. доларів. Більшу частину прибутку отримували власники незаконного бізнесу.
Діяльність мережі документувалася з квітня 2017 року. 24 січня 2018 року працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції в Дніпропетровській області разом зі слідством та прокуратурою провели понад 10 санкціонованих обшуків в орендованих приміщеннях, обладнаних під порностудії.
Власники закладів зачинялися у приміщеннях та намагалися чинити опір поліцейським, тож для проведення слідчих заходів залучили співробітники спецпідрозділів.
Загалом, в ході обшуків було вилучено 35 одиниць комп’ютерної техніки, 35 веб-камер та інші речові докази. Також правоохоронці виявили 30 сліп-пакетів з марихуаною.
Нині 2 фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.
Їм обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Організаторам злочинного бізнесу загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали підозрюваного у серійних вбивствах і зґвалтуваннях

Його жертвами стали шість жінок, двоє з них – загинули. Усіх жертв чоловік душив, ґвалтував та забирав у них особисті речі.
Для його пошуку та затримання була створена група з числа найбільш досвідчених працівників різних служб поліції. Затримати зловмисника вдалося завдяки проведеній спецоперації. Про це сьогодні, 22 червня, повідомив перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В‘ячеслав Аброськін.
За його словами, упродовж травня-червня цього року на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області сталося шість нападів на жінок. У результаті цих злочинів дві потерпілі загинули, ще чотири – зазнали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок та забирав їхні особисті речі.
Після збору та аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі потерпілі жінки мають вік від 18 до 38 років. Всі злочини вчинено схожим способом, жертви схожі між собою за зовнішніми ознаками. Крім того, збігався час скоєння злочину – після 21-ї години.
В‘ячеслав Аброськін зазначив, що всі з‘ясовані ознаки вказували на серійність злочинів, відтак для їх розкриття була створена посилена слідчо-оперативна група. Криворізькі поліцейські цілодобово проводили розшукові заходи. Крім поліцейських, до їх проведення щодня залучалися бійці Нацгвардії, військовослужбовці, громадяни.
«18 червня ми встановили особу, причетну до скоєння цих злочинів. Зібрано всі докази. На сьогодні особа затримана, заарештована, утримується в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік дає покази, і практично по всіх епізодах вбивств або розбійних нападів зібрано доказову базу. На сьогодні зловмиснику оголошено підозру по шести епізодах», – підкреслив перший заступник глави Нацполіції.
Він також додав, що правоохоронці вилучили мобільні телефони і особисті речі потерпілих, а також інші докази, які вказують на винність затриманої особи.
Правоохоронці провели максимум заходів і мобілізували всі можливості для виявлення і затримання зловмисника. До пошуків злочинця залучили і психолога, який склав психологічний портрет нападника. Це дало змогу прогнозувати його дії, зрозуміти його наступні кроки та більш якісно планувати подальші дії оперативників. З показів уцілілих жінок спеціалісти склали фоторобот з прикметами нападника.
У результаті спецоперації правоохоронці затримали 35-річного раніше судимого мешканця Кривого Рогу. З‘ясовано, що він звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2017 року.
Слідчими дії чоловіка кваліфіковано за статтями 187 (Розбій) та 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловіка суд взяв під варту строком на 60 діб. Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Подготовил к публикации
Леха ЗЛОЙ,
специально для рубрики
Криминал, Происшествия Кривого Рога
сайта Весь Кривой Рог

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!