1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Як повідомляє сторінка «Дніпропетровська обласна рада», Святослав Олійник, голова облради заявив, що є певні підстави піддати сумніву результати ПЛР аналізів, які проводить Обласний лабораторний центр. І така ситуація має місце і в інших областях країни

190520 27 min

Також читайте - В Инфекционной больнице №1 Кривого Рога умер молодой пациент – быстрые тесты показали инфицирование коронавирусом

«Ми зробили аналітичний зріз на 12 травня. Лише 5% людей, в яких лабораторно був підтверджений COVID, звернулись по допомогу із тими чи іншими симптомами. Тоді за статистикою було 550 хворих. 82% з них - це люди, яких перевіряли лише тому, що вони вважались контактними», - повідомив Святослав Олійник.

«Дані ПЛР досліджень на коронавірус потрібно перевіряти. Багато речей не сходяться. У тому числі, кількість хворих і тих, хто одужав. На сьогодні у багатьох підтверджених на хворобу немає жодних симптомів. Навіть з тих, хто зараз у лікарнях: 36% госпіталізованих почувають себе добре. Шляхом виявлення антитіл до коронавірусу у крові можливо встановити, хто з підтверджених на сьогодні реально хворів на COVID, а хто ні. Для цього потрібне додатково обладнати лабораторію, і ми зараз цим займаємось», - розповів голова облради.

Святослав Олійник розповів, що сьогодні вже створена комісія, яка розпочала розслідування і вона має з‘ясувати причини недостовірної статистики:
«Або це людський фактор, або погана якість самих тестів ПЛР, або якісь лабораторні помилки - наразі це встановлюють усі компетентні органи. Нарешті, всі потребують відповіді, чим насправді хворіють люди, в яких немає симптомів, та чи хворіють вони взагалі».

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!