1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

З травня, нагадує Весь Кривий Ріг, допомогу на проживання нараховуватимуть переселенцям із охоплених бойовими діями або тимчасово окупованих територій. А ще – тим, чиє житло зруйнувала війна. Про це повідомили на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації

040522 8 min

«З початку війни в області зареєструвалося майже 200 тис внутрішньо переміщених осіб. Ті, хто звернувся за допомогою на проживання до кінця квітня, отримають гроші і за березень. Діти та люди з інвалідністю – по 3 тис грн на місяць, усі інші – по 2 тис грн. З травня кошти переселенцям нараховуватимуть за новими правилами», – зазначила заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Людмила Король.

Вона додала: з травня допомогу надаватимуть переселенцям, які виїхали з тимчасово окупованих територій або охоплених бойовими діями районів. А ще тим, у кого зруйноване або непридатне для проживання житло. Таким людям необхідно подати заявку на відшкодування витрат. Це можна зробити через застосунок «Дія».

«Перелік територій, на яких ведуться бойові дії, затверджує Мінреінтеграції за погодженням Міноборони України. До нього станом на 30 квітня включили і дві громади Криворізького району: Широківську та Зеленодольську», – сказала Людмила Король.

Отримати консультацію щодо оформлення допомоги на проживання переселенці можуть за телефоном
0-800-33-18-34.

Ті, хто переїхав на Дніпропетровщину, можуть скористатися також номерами
056-720-95-48,
056-720-95-49,
068-240-68-29.

Підготувала до публікації
Юлія ЛАПОЧКІНА,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!