Зелена планета
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

Як з’ясувалось, у компанії, яка називає себе «національною», в офісі на 95-му кварталі в Кривому Розі не знайшлось працівника, що розмовляє українською мовою! І замість того щоб вибачитись перед клієнтом і пообіцяти виправитись в цьому питанні... Працівники закладу викликали поліцію на вимогу відвідувача обслуговувати його державною мовою...

Нагадуємо, наш земляк із ніком Бандера СЛОБОЖАНСЬКИЙ вже підіймав це питання в пивному магазині на Соцмісті – Скандал навколо магазину «Мир пива» - чи повинні болгарин-хазяїн Хуба-Буба та продавець розмовляти з клієнтами українською мовою?

Бандера СЛОБОЖАНСКИЙ, 1 веесня:
Національний оператор мобільного зв'язку "Київстар" в Кривому Розі на колі 95 кварталу потрапив у мовно-дискримінаційний скандал.
Завітавши в представництво компанії для оплати послуг інтернету, послугу оплатити я не зміг, через меню іноземною мовою в терміналах оплати.
Звернувшись за допомогою до співробітників, я чемно попросив розмовляти зі мною державною мовою і мовою клієнта, але у відповідь щось пробелькотавши іноземною мовою, тицьнули пальцем в бік терміналу оплати послуг.
Таку неповагу до себе я вирішив зафіксувати в книзі "Скарг і пропозицій".
Співробітниця компанії Маслаускас Олександра грубо розмовляла зі мною, дискримінуючи мене за мовною та етнічною ознакою, наводила факти переваги іноземної російської мови над державною:
- Обслуговуйте мене будь ласка українською мовою, я не розумію іноземних мов.
- Я хаділа врускаізичную школу і в паспартє умєня на втарой страніце фсьо напісана нарускам ізиґє і вапщє фсє кріваражанє расҐАВарівают нарускам, такчта ідітє фкієф кпрізідєнту стакімі прєтенсіямі.
- Я платю вам гроші, я вимагаю поважати мене і обслуговувати мене мовою держави в якій ви живете, але в вашому випадку є доволі простий вихід – Чємодан – вокзал - росія.
В конфлікт втрутилася куратор цього офісу та запропонувала вирішити суперечку, але не вийшло.
Працівники компанії викликали охорону та поліцію, щоб написати заяву на мене про те, що я не маю права фіксувати порушення законів України, а саме - дискримінацію за мовною та етнічною ознакою в сфері обслуговування.
Поважайте себе і вимагайте поваги від інших ваших конституційних прав, особливо коли вас утискують та дискримінують невігласи – емігранти, яких ми несемо на нашій шиї, проливаючи за них кров на фронтах війни.

Від редакції – мовне питання і досить дуже болюче для мешканців Кривого Рогу. Але такі питання потрібно підіймати, щоб скоріше найти вирішення цієї проблеми, яка влаштує всіх громадян України...

Підготував до публікації
Інокентій РЕЙДЕР,
спеціально для рубрики
Новини Кривого Рогу
сайту Весь Кривий Ріг
Фото 2-2 – Бандера СЛОБОЖАНСЬКИЙ

Коментарі   

+1 #3 Олександр 10.11.2017, 14:41
Вас не бажають обслуговувати українською мовою? Вам пропонують товар, назва, опис якого чи цінники на який зроблено не державною мовою? Відтепер для боротьби за свої мовні права ми маємо чудовий інструмент у вигляді роз’яснень Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 603-154-7/26317 від 16.12.2016 р., у якому серед іншого зазначено, що у випадку ненадання покупцем згоди на обслуговування російською мовою, суб’єкт господарювання зобов’язаний здійснювати обслуговування клієнта українською мовою.

Нижче наведен контакти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів (Держпродспоживслужби):

Телефони: (044) 279-12-70 - приймальня, 278-84-60, 278-41-70 - канцелярія; факс: (044) 279-48-83
Ел.адреса:[censored][censored], General - [censored]
Сайт: [censored].consumer.gov[censored]
Поштова адреса:
01001, м. Київ, вул. Б.Грінченка, 1
Цитата
-5 #2 Alex 06.09.2017, 23:02
Для Бандери Слобожанського завжди є вихід з подібної ситуації: валіза - Довгинцево - Бандерштадт
Цитата
-4 #1 Vlad 06.09.2017, 11:49
Хотів прочитати статтю, але не зміг, бо вона написана на іноземній мові.
Цитата

Додати коментар


✅ Рейтинг українських казино онлайн з ліцензією КРАІЛ. Найкращі бонуси та фриспіни для нових гравців!